14.03.2013

SAOPŠTENjE SINDIKATA-NAPADNUT VOZAČ DOK JE AUTOBUS BIO U POKRETU!

Granski sindikat saobraćaja i telekomunikacija NEZAVISNOST obaveštava javnost o teškom ugožavanju bezbednosti brojnih sugrađana zbog bezobzirnog napada trojice huligana na vozača autobusa na liniji 74, firme Veolia transport. Napad se desio u sredu 13.03.2013. godine posle 22 časa, dok se vozilo kretalo iz pravca Bežanijske kose prema Mirijevu III, kod prodajnog objekta Merkator na Bežanijskoj kosi.

Napadnut je vozač Obradović Veljko, član Sindikata NEZAVISNOST Veolia transport, na radnom mestu, dok je vozilo bilo u pokretu. Samo zahvaljujući iskustvu šezdesetogodišnjeg vozača sačuvani su životi putnika i neoštećeno vozilo. Munjevitom akcijom interventne jedinice PU Beograd izbegnuta je tragedija većih razmera. Nepoznata lica koja su izvršila napad na vozača, napala su i pripadnike interventne jedinice, nakon čega su privedeni u SUP.

Vozač je kolima hitne pomoći prevežen u Zemunsku bolnicu. Granski sindikat saobraćaja i telekomunikacija NEZAVISNOST apeluje da se podrži inicijativa da se vozačima u gradskom prevozu dodeli status službenog lica, čime bi kazne učiniocima ovakvih napada bile višestruko povećane. 14.03.2013. godine Aleksandar Titović, predsednik.